Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί. Συνεχίζονται επιμορφωτικά σεμινάρια. Δείτε τον απολογισμό του έργου

Μέντορες

Στην ενότητα αυτή μπορείτε να αναζητήσετε το δικό σας Μέντορα, χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο εργαλείο αναζήτησης Μέντορα ανά Περιφέρεια της χώρας. Οι Μέντορες προβλέπεται να λειτουργήσουν ως θετικά παραδείγματα και να συμβάλουν στην εμψύχωση και ενδυνάμωση των γυναικών που θέλουν να αναπτύξουν πολιτική δράση. Συγκεκριμένα, οι Μέντορες στους οποίους μπορείτε να απευθυνθείτε, θα μοιραστούν μαζί σας την εμπειρία τους και θα σας καθοδηγήσουν, έτσι ώστε να ακολουθήσετε τα κατάλληλα βήματα στην προσπάθειά σας να συμμετάσχετε ενεργά στις εκλογικές διαδικασίες.

Δείτε εδώ το υλικό που εκπονήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων mentoring-συμβουλευτικής καθοδήγησης του Έργου «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής», με στόχο την ενημέρωση και την παροχή κατευθυντήριων οδηγιών προς τις γυναίκες που επιθυμούν να αναλάβουν το ρόλο μέντορα και να μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους σε γυναίκες που επιθυμούν να συμμετέχουν σε εκλογικές διαδικασίες και αναζητούν υποστήριξη και συμβουλευτική. Αξίζει να σημειωθεί ότι σκοπό του υλικού αποτελεί η διασφάλιση της παροχής συμβουλευτικής καθοδήγησης-mentoring βάσει των τιθέμενων στόχων και της μεθοδολογικής προσέγγισης του Έργου, επιδιώκοντας τη διευκόλυνση των μεντόρων. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι οι μέντορες έχουν τη δυνατότητα, σεβόμενες τις τιθέμενες αρχές, να προσαρμόσουν την επικοινωνία τους και το περιεχόμενο των συμβουλών τους βάσει των προσωπικών τους επιλογών και εμπειριών.

Ιντζέ Γεωργία Θεοδώρα

Περιφέρεια Δραστηριότητας: 
Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
Διεύθυνση: 
Σερρών 2, Ξάνθη, 67100
Τηλέφωνο: 
6948501094
Πολιτικός Επιστήμονας (ειδ. Ανθρώπινα Δικαιώματα)
Λίγα Λόγια για το Μέντορα: 
Είμαι κάτοχος πτυχίου του Τμ. Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (2008, Παν. Μακεδονίας) και μεταπτυχιακού στα Ανθρώπινα Δικαιώματα (2010, Παν. Εσσεξ, Μ. Βρετανία). Έχω εργαστεί με πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και άλλες ευπαθείς ομάδες στην ΑΡΣΙΣ, ως υπεύθυνη του γραφείου κοινωνικής υπηρεσίας(2011-2012). Εργάστηκα στην ΑΝΤΙΓΟΝΗ (ΜΚΟ) σε ένα πρόγραμμα για την κατάρριψη των στερεοτύπων κατά των γυναικών, των ΑΜεΑ και των μεταναστών.

Ακριτίδου Δήμητρα

Περιφέρεια Δραστηριότητας: 
Κεντρική Μακεδονία
Διεύθυνση: 
Αθανάσιου Διάκου 33, Θεσσαλονίκη ΤΚ 54641
Τηλέφωνο: 
6979915535
Εκπαιδευτικός
Λίγα Λόγια για το Μέντορα: 
Δρ Δήμητρα Ακριτίδου Διδάκτορας κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπαιδευτικός,Εισηγήτρια στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, σε δομές- Δημόσιες και Ιδιωτικές- Αρχικής και Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης Ενηλίκων, Σύμβουλος επαγγελματικής κατάρτισης Ενηλίκων. Το 1985 αποφοίτησε από το τμήμα πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια το 1987 αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου και εγγράφηκε στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Αναστασία Σισμανίδου

Περιφέρεια Δραστηριότητας: 
Κεντρική Μακεδονία
Διεύθυνση: 
Γερανίων 7, Ωραιόκαστρο
Τηλέφωνο: 
6973355959
Νομικός
Λίγα Λόγια για το Μέντορα: 
Η κ. Σισμανίδου ειδικεύεται στη συμβουλευτική ενηλίκων καθώς και στην κατάρτιση δράσεων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων και Δια Βίου Μάθησης.

Αντιόπη Μαργιά‏

Περιφέρεια Δραστηριότητας: 
Πελοπόννησος
Διεύθυνση: 
Πλατεία Αγίου Δημητρίου 4, 22100 Τρίπολη
Τηλέφωνο: 
2710230807 / 6979982256
Εκπαιδευτικός/Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας

Αποσκίτη-Χαματζόγλου Βάντα

Περιφέρεια Δραστηριότητας: 
Νότιο Αιγαίο
Διεύθυνση: 
Καλπακίου 16Ε 15452 Ψυχικό
επ.Δικηγόρος Παρ'Αρειω Πάγω
Λίγα Λόγια για το Μέντορα: 

Εχω υπηρετήσει ως Νομική σύμβουλος Διοίκησης ΔΕΚΟ-ΗΣΑΠ, Νομική σύμβουλος Υπουργών Μεταφορών και Πολιτισμού, Διαμερισμετική σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, Προεδρος Λέσχης Φιλίας Αμπελοκήπων, Μέλος Δ.Σ Πανελληνίου συνδέσμου ελληνίδων μητέρων (φιλ.σωμ.) Μέλος Δ.Σ Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας,Αντιπρόεδρος Ενωσης Κώων Αθηνών,κ.ά.

Αρβανίτη - Πρεβεζάνου Ευγενία

Περιφέρεια Δραστηριότητας: 
Αττική
Επικοινωνιολογος
Λίγα Λόγια για το Μέντορα: 
Μέλος της Ένωσης τ. Βουλευτών και Ευρωβουλευτών Ελλάδος. Το 2012 εξελέγη Βουλευτής Αττικής (υπόλοιπο) με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ενώ στις εθνικές εκλογές του 2015 έθεσε υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αιτωλοακαρνανίας. Έχει πτυχίο ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ από το Πάντειον Πανεπιστήμιον Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και έχει αποφοιτήσει Αρχηγός Τάξης Γυναικών από την Ανώτερη Δημόσια Σχολή Εμπορικού Ναυτικού (Α.Δ.Σ.Ε.Ν.) ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ως ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΟΣ του τμήματος Πλοιάρχων.

Γαργάλα Αικατερίνη

Περιφέρεια Δραστηριότητας: 
Θεσσαλία
Διεύθυνση: 
Σπυρίδη 30, Βόλος
Τηλέφωνο: 
2421028687
Δικηγόρος Παρ' Εφέταις - Υποψήφια ΠΑΣΟΚ
Λίγα Λόγια για το Μέντορα: 

Ασκώ ενεργή δικηγορία 18 έτη (ως παρ' εφέταις δικηγόρος Βόλου) με ειδίκευση στο Ποινικό και Οικογενειακό Δίκαιο. Έχω πλούσια επαγγελματική και κοινωνική δράση (μέλος ΚΕΣΑΘΕΑ, αρωγό μέλος συλλόγου ΦΛΟΓΑ, μέλος ΜΚΟ ΓΟΝ.ΙΣ., μέλος Ένωσης Ελλήνων Νομικών, αρωγό μέλος του Συλλόγου "Λέσχη Εργαζόμενου Κοριτσιού Βόλου", μέλος του Κινήματος Δικαστών και Δικηγόρων κατά της διαφθοράς κ.ά.), καθώς και ενεργή πολιτική δράση (υποψήφια βουλεύτρια ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, εθνικές εκλογές 2012 και 2015, ευρωεκλογές 2014). Δηλώνω ενεργά παρούσα.

Γεωργία Ανδρέου

Περιφέρεια Δραστηριότητας: 
Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
Διεύθυνση: 
Κ.Βάρναλη 13, 67100 Ξάνθη
Τηλέφωνο: 
6932659155
Πολιτευτής ΝΔ, Διετελέσασα Αντιδήμαρχος Δήμου Ξάνθης
Λίγα Λόγια για το Μέντορα: 
Γέννημα, θρέμμα Ξανθιώτισσα, από γονείς εκπαιδευτικούς. Παντρεμένη με τον Πολιτικό Μηχανικό Ευστάθιο Μιχαηλίδη, μητέρα δύο αγοριών, του Γιώργου και του Παύλου 24 και 21 ετών αντίστοιχα, που

Γεωργία Κιζιρίδου

Περιφέρεια Δραστηριότητας: 
Κεντρική Μακεδονία
Διεύθυνση: 
Νεμέας, 23, 56 224, Εύοσμος Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο: 
6973387265, 2310 588 465
Εξελικτική - Σχολική Ψυχολόγος
Λίγα Λόγια για το Μέντορα: 
Απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας Α.Π.Θ., καθώς και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Εξελικτική – Σχολική Ψυχολογία, του ίδιου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Από το 2007 διατηρεί διεπιστημονικό πολυδύναμο κέντρο Αντιμετώπισης Διαταραχών Λόγου, Ομιλίας, Φωνής και Μαθησιακών Δυσκολιών. Από το 2009 μέχρι σήμερα διδάσκει στο Μεσογειακό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης μαθήματα σχετικά με την Ειδική Αγωγή και τη Λογοθεραπεία.

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

Περιφέρεια Δραστηριότητας: 
Δυτική Ελλάδα
Διεύθυνση: 
Βουλής 4, Αθήνα, Γραφείο 404
Τηλέφωνο: 
6938188477, 210 3239166, 2621020474
Βουλευτής Ν.Δ.
Λίγα Λόγια για το Μέντορα: 
Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Ηλείας από το 2012 ως σήμερα. Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων. Βουλευτής Επικρατείας από το 2009 ως το 2012.

Σελίδες