Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί. Συνεχίζονται επιμορφωτικά σεμινάρια. Δείτε τον απολογισμό του έργου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2η Ολομέλεια Δικτύου "Ελένη Σκούρα" στη Θεσσαλονίκη (24/05/2013)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2η Ολομέλεια του Δικτύου «Ελένη Σκούρα» για την ίση συμμετοχή των γυναικών στις πολιτικές διαδικασίες και τα κέντρα λήψης αποφάσεων στη Θεσσαλονίκη

Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΝΠΙΔ του Υπουργείου Εσωτερικών), στο πλαίσιο της υλοποίησης του Έργου «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής», διοργανώνει την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 στη Θεσσαλονίκη (Capsis Hotel, Μοναστηρίου 18, 54629 Θεσσαλονίκη), τη 2η Ολομέλεια του Δικτύου «Ελένη Σκούρα» για την ίση συμμετοχή των γυναικών στις πολιτικές διαδικασίες και τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κ. Βάσω Κόλλια και η Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, κ. Ιφιγένεια Καρτσιώτου. Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν η κ. Σοφία Βούλτεψη, βουλευτής Β’ Αθηνών και Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και η κ. Λίνα Παπαδοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το Δίκτυο «Ελένη Σκούρα», στο οποίο συμμετέχουν φορείς και προσωπικότητες, ενθαρρύνει και υποστηρίζει τη συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής. Αποτελεί μόνιμο μηχανισμό ανταλλαγής απόψεων και εμπειρογνωμοσύνης για ζητήματα που αφορούν στην ίση συμμετοχή των γυναικών στις πολιτικές διαδικασίες και στην ισότιμη αντιπροσώπευση των γυναικών σε όργανα, θέσεις και διαδικασίες εξουσίας.

Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Έργου www.gynaikes-poltiki.gr ή να απευθυνθείτε στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (τηλ: 210-389800, e-mail: kethi@gynaikespolitiki.gr)