Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί. Συνεχίζονται επιμορφωτικά σεμινάρια. Δείτε τον απολογισμό του έργου

Γυναικεία Ομάδα Αυτοάμυνας

Διεύθυνση: 
Ακρίτα 42, Χαϊδάρι 12461

Η «Γυναικεία Ομάδα Αυτοάμυνας» είναι προσανατολισμένη σε μια διαφορετική αντιμετώπιση του προβλήματος της βίας. Σκοπός μας είναι να δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη της βίας μέσω της αυτοπροστασίας των γυναικών και της αντιμετώπισης του κινδύνου, αν και όταν εκδηλωθεί.

Μέσα από συνεχή πρακτική και προπόνηση μαθαίνουμε να αντιδράμε στην ενόχληση και στον κίνδυνο, μαθαίνουμε να είμαστε ενεργητικές και να «κρατάμε τη θέση μας», σε αντίθεση με την κοινωνικοποίηση και διαπαιδαγώγησή μας που μας θέλει παθητικές και υποτακτικές και όχι κύριες του εαυτού μας και του σώματός μας. Επίσης, μέσα από τη λεκτική αυτοάμυνα, χωρίς βία, μόνο με το λόγο, την κίνηση, το βλέμμα και τη στάση του σώματος, αντιμετωπίζουμε καθημερινές καταστάσεις στην οικογένεια, στην εργασία και στις κοινωνικές μας σχέσεις.

Το δυνάμωμα του σώματος και η εκμάθηση τρόπων αντίδρασης έχουν σαν αποτέλεσμα και την αλλαγή της ψυχοσύνθεσής μας. Αποκτάμε πίστη στον εαυτό μας, στο σώμα μας και στις δυνάμεις μας. Αυτό, άλλωστε, πιστεύουμε ότι είναι και το «σημείο - κλειδί» για τη θεμελίωση ισότιμων σχέσεων. Όταν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και έχεις τον απαραίτητο αυτοσεβασμό, δεν μπορείς να επιτρέψεις σε κανένα και σε καμία να σε υποτιμά και να σε κακομεταχειρίζεται.

Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό για τις γυναίκες να νιώσουν ότι είναι δυνατές, να πάψουν να νιώθουν σαν το υποδεέστερο δεύτερο φύλο. Πιστεύουμε ότι με την πρόληψη και την αυτοάμυνα μπορούμε να έχουμε άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της βίας.

Μόνο όταν ξέρει να αντιδρά μια γυναίκα μπορεί να προστατεύσει τόσο τον ίδιο τον εαυτό της όσο και τα παιδιά της.

 

Πηγή: http://aftoamyna.blogspot.gr/