Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί. Συνεχίζονται επιμορφωτικά σεμινάρια. Δείτε τον απολογισμό του έργου

ΕΕΔΕ - Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Managers και Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ)

Διεύθυνση: 
Ιωνίας 200, 11144

Ο Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ), ιδρύθηκε το 1995 και ήταν το έκτο κατά σειρά Ινστιτούτο της ΕΕΔΕ. Μετεξελίχθηκε σε Τομέα το 2009 και αποσκοπεί στη διεύρυνση της γυναικείας παρουσίας στο χώρο του Μάνατζμεντ και των επιχειρήσεων. Αποστολή του ΤΟΓΜΕ είναι να συμβάλλει έμπρακτα στην προώθηση, ανάδειξη και καθιέρωση στην Ελλάδα όσο το δυνατό περισσότερων γυναικών επιχειρηματιών και ανωτέρων και ανωτάτων στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών καθώς και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Οι στόχοι του Τομέα  είναι οι εξής:

  • Η αναγνώριση και προώθηση με ίσους όρους της γυναίκας μάνατζερ και επιχειρηματία, ανεξάρτητα με το πού αυτή εργάζεται και τον τύπο της εργασίας της.
  • Η προβολή στον επιχειρηματικό κόσμο του ρόλου και της συμβολής των γυναικών μάνατζερ στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.
  • Η ανάπτυξη συνεργασίας με τις γυναίκες μάνατζερ και επιχειρηματίες και η ενδυνάμωση της γυναικείας παρουσίας στον εργασιακό και κοινωνικό χώρο.
  • Η ενθάρρυνση των γυναικών στην ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, στην ανάπτυξη και τη διάδοσή τους.
  • Η μελέτη προβλημάτων των γυναικών μάνατζερ και επιχειρηματιών, όπως: φόβος ανάληψης επιχειρηματικού κινδύνου, ανεπαρκής πληροφόρηση, έλλειψη τεχνογνωσίας, δυσκολία συγκερασμού εργασιακών και οικογενειακών υποχρεώσεων και άνισες ευκαιρίες, σε σχέση με αυτές των ανδρών, στην αγορά εργασίας, άνιση μεταχείριση, κ.λ.π.
  • Η ανάπτυξη της «εξωστρέφειας» των γυναικών μάνατζερ και επιχειρηματιών στον Ελληνικό και στον Ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο.
  • Η προώθηση της ανταλλαγής γνώσεων, απόψεων και εμπειρίας σε διεθνές επίπεδο μέσα από την εξέλιξη του Τομέα σε δίαυλο των Ευρωπαϊκών νεωτεριστικών αντιλήψεων υπέρ της γυναίκας στο χώρο εργασίας και η αφομοίωσή τους από την Ελληνική κοινωνία και οικονομία.
  • Η συμβολή στη διαμόρφωση υψηλής επαγγελματικής συνείδησης των γυναικών μάνατζερ και επιχειρηματιών και η δημιουργία διαπροσωπικών και επαγγελματικών σχέσεων μεταξύ τους, με μελέτες, εισηγήσεις, συνέδρια, δημοσιεύσεις, επιμορφωτικά προγράμματα και λοιπές δραστηριότητες.

Κορυφαίος θεσμός  για τον Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερς είναι το Συνέδριο WOMEN ON LEADERSHIP που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. Παράλληλα, ο ΤΟΓΜΕ  αναπτύσσει διάφορες τρέχουσες δραστηριότητες όπως ημερίδες, εσπερίδες, workshops και κοινωνικές εκδηλώσεις οι οποίες συμβάλλουν στη δικτύωση και επικοινωνία των μελών του Τομέα.