Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί. Συνεχίζονται επιμορφωτικά σεμινάρια. Δείτε τον απολογισμό του έργου

Ελληνική Αντιπροσωπεία Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών

Διεύθυνση: 
Πανεπιστημίου 56, 10678 Αθήνα

Το Ευρωπαϊκό Λόμπυ Γυναικών είναι Διεθνής ΜΚΟ και εκπροσωπεί περισσότερες από 2.500 γυναικείες οργανώσεις με αντιπροσωπείες σε όλα τα Κράτη – Μέλη της Ε.Ε.
Η Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών εκπροσωπεί 50 Οργανώσεις σε εθνικό επίπεδο, χωρίς να λαμβάνει καμία χρηματοδότηση.
Οι Οργανώσεις - Μέλη εργάζονται εθελοντικά σε όλους τους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής, πολιτιστικής, εργασιακής ζωής με στόχο την ισότιμη και δημοκρατική συμμετοχή και μεταχείριση γυναικών και ανδρών, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.
Το ΕΛΓ είναι θεσμικός συνομιλητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Συμβουλίου των Υπουργών, των Εθνικών Κυβερνήσεων αλλά και όλων των άλλων Οργάνων και Οργανισμών σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Οι δράσεις της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών, σύμφωνα με το καταστατικό και το πρόγραμμα δράσης του, αφορούν μεταξύ άλλων την ενσωμάτωση της αρχής της ίσης μεταχείρισης γυναικών και ανδρών σε όλα τα μέτρα και τις πολιτικές, την ενημέρωση και προώθηση ζητημάτων που αναφέρονται στην καταπολέμηση της βίας, της παράνομης διακίνησης των γυναικών, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την ισόρροπη συμμετοχή γυναικών και ανδρών σε θέσεις ευθύνης και την εναρμόνιση της οικογενειακής, προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Η προώθηση των δικαιωμάτων των λιγότερο ευνοημένων γυναικών και κοριτσιών, όπως τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι μετανάστριες κλπ. αποτελεί, επίσης, βασική επιδίωξη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών.
Ιδιαίτερη σημασία και δράση αναπτύσσεται για την ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών στην Εθνική Βουλή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε όλα τα όργανα και θέσεις ευθύνης.
Η βελτίωση της νομοθεσίας και πρακτικής, η συμμετοχή σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, η προώθηση πολιτικών και μέσω των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αποτελούν τομείς δράσης της Ελληνικής Αντιπροσωπείας.
Οι παραπάνω δράσεις υλοποιούνται με διοργάνωση και συμμετοχή σε συνέδρια, ομάδες εργασίας, παραστάσεις σε εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα, κινητοποιήσεις, δημόσιες συζητήσεις και την δημοσιοποίηση τους μέσω των ΜΜΕ.