Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί. Συνεχίζονται επιμορφωτικά σεμινάρια. Δείτε τον απολογισμό του έργου

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου

Διεύθυνση: 
Λεωφ. Δημοκρατίας 372, 68100

Σκοπός της οργάνωσης αυτής είναι

  1. Η συνένωση και μαζικοποίηση των Πρωτοβάθμιων Εργατοϋπαλληλικών Σωματείων και τοπικών Παραρτημάτων σωματείων ευρύτερης περιφέρειας ή Πανελλαδικής έκτασης του Ν. Έβρου για την αποδοτικότερη προστασία και διεκδίκηση των οικονομικών, επαγγελματικών, εργασιακών, ασφαλιστικών, συνδικαλιστικών, και κοινωνικών τους συμφερόντων καθώς και την ανάπτυξη σε αυτούς ταξικής και συλλογικής συνείδησης έξω από κάθε εργοδοτική ή αντεργατική επιρροή.
  2. Ο συντονισμός, η παρακολούθηση και η κατεύθυνση της δραστηριότητας των εργατοϋπαλληλικών οργανώσεων που αποτελούν μέλη του Ε.Κ.Ε και συνδρομή σε αυτά σε κάθε ενέργεια και προσπάθεια που αποσκοπεί και επιδιώκει την ανύψωση της θέσεης των εργατ/λων του Νομού, η βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου και η εξασφάλιση σε όλους συνθηκών πλήρους απασχόλησης και καλύτερων συνθηκών εργασίας.
  3. Η επέκταση και βελτίωση της εργατικής και κοινωνικής νομοθεσίας και η πιστή τήρηση και η ερφαρμογή των διατάξεών της καθώς και του συντάγματος και των διεθνών συμβάσεων.
  4. Η συμβολή στην ενότητα του Εργατ/κου Κινήματος της χώρας με την ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων μελών του ΕΚΕ την καταπολέμηση της πολυδιάσπασης της Εργατικής Τάξης και την επιδίωξη ενοποιήσεως όλων των Εργατ/κων Σωματείων του αυτού κλάδου σε ένα ενιαίο Σωματείο
  5. Η στενή συνεργασία με τις αδελφές δευτεροβάθμιες οργανώσεις και κύρια δε την ΓΣΕΕ για την προαγωγή της Εργατικής Τάξης και την προστασία και παραπέρα κατάκτηση των συνδικαλιστικών και άλλων ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
  6. Η εμπέδωση της Εθνικής και παγκόσμιας ειρήνης και της φιλίας των λαών και ιδιαίτερα της αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ όλων των εργαζομένων.

Πηγή: http://www.ekevrou.gr/