Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί. Συνεχίζονται επιμορφωτικά σεμινάρια. Δείτε τον απολογισμό του έργου

Κέντρο Εκπαίδευσης και Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΕΜΟΠ)

Διεύθυνση: 
Παλαιοπαναγία Ναυπάκτου

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού Ο ΠΛΑΤΩΝ (Κ.Ε.Μ.Ο.Π.) είναι Σωματείο μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα (ΝΠΙΔ).

Οραματιζόμαστε μια κοινωνία όπου όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν να έχουν ίδια δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες, μια κοινωνία που να μη διαχωρίζεται σε ευπαθείς ή μη ευπαθείς ομάδες, η φυλή, το χρώμα, η πολιτισμική ιδιαιτερότητα να μην αποτελεί διάκριση, η εξάρτηση σε ουσίες, η παραβατικότητα ανηλίκων να μην περιθωριοποιεί, η ψυχική νόσος να μην  απομονώνει, η τρίτη ηλικία να ζει με αξιοπρέπεια, η δεύτερη ευκαιρία να στηρίζεται και να επιβραβεύεται, το πράσινο περιβάλλον αναφαίρετο δικαίωμα.  

Δεν μένουμε στο όραμα, με συνεχείς δράσεις και προγράμματα, γινόμαστε η ΓΕΦΥΡΑ για το πέρασμα σε μία ισότιμη κοινωνία.

Οι σκοποί μας

  • Ανάπτυξη προγραμμάτων και λειτουργία δομών που αφορούν στην στήριξη της οικογένειας, του παιδιού, της τρίτης ηλικίας, κακοποίησης, ψυχικά ασθενών, ατόμων που έχουν σχέση με θέματα ουσιοεξάρτησης.
  • Παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών, εκπαίδευση, ενέργειες προώθησης στην αγορά εργασίας, δραστηριότητες για την βελτίωση και την οργάνωση της κοινωνικής ζωής  κοινωνικά ευπαθών ομάδων πληθυσμού.
  • Υλοποίηση προγραμμάτων για την ισότητα ευκαιριών μεταξύ ανδρών και γυναικών, άρσης των στερεοτύπων, ποιοτικής και ποσοτικής βελτίωσης της συμμετοχής των γυναικών στην απασχόληση και στην αγορά εργασίας.
  • Υλοποίηση προγραμμάτων Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης.
  • Οργάνωση συναντήσεων, ημερίδων, διαλέξεων, σεμιναρίων, συμποσίων, δράσεων δημοσιότητας και ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου, των εργοδοτών, των τοπικών φορέων.
  • Η ανάπτυξη κάθε είδους προσφορών δράσεων εντός των συνόρων της Ελλάδας είτε διασυνοριακά, για την διευκόλυνση της επικοινωνίας και αλληλοκατανόησης πληθυσμών με διαφορετικό ιστορικό και  πολιτισμικό υπόβαθρο με σκοπό την ειρήνη και τη συνεργασία σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον αμοιβαίου σεβασμού και αποδοχής.
  • Η ίδρυση δικτύων φορέων  ή η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα φορέων με σκοπούς παρεμφερείς με το Κέντρο. Ανάπτυξη διακρατικής συνεργασίας και διακρατικών δικτύων για την μεταφορά τεχνογνωσίας, ανταλλαγή καλών πρακτικών και  μεθόδων, που θα προάγουν την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και ένταξη των ευπαθών ομάδων στις χώρες που θα συμμετέχουν.
  • Υλοποίηση προγραμμάτων πολιτιστικού και περιβαλλοντικού περιεχομένου. 

 

Πηγή: http://www.kemop.gr/