Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί. Συνεχίζονται επιμορφωτικά σεμινάρια. Δείτε τον απολογισμό του έργου

ΚΛΙΜΑΚΑ - Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου και Κοινωνικού Κεφαλαίου

Διεύθυνση: 
Δεκελέων, 50 Κεραμεικός, Αθήνα 11854

Η ΚΛΙΜΑΚΑ ιδρύθηκε το 2000 και είναι ένας Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, με δραστηριότητες που στοχεύουν τόσο στην διάθεση υπηρεσιών ψυχικής υγείας όσο και στην υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού. Προσφέρει υπηρεσίες ιατρικές, ψυχοκοινωνικές, ειδικής υποστήριξης και φροντίδας σε άτομα και ομάδες ευπαθείς με πολλαπλά προβλήματα που χρήζουν συστηματικής και ολοκληρωμένης παρέμβασης. Συμβάλλει στον περιορισμό των ανισοτήτων, στις ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στα δημόσια αγαθά, στην αύξηση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού.

Χρηματοδότηση

Το μεγαλύτερο μέρος των δράσεων του φορέα χρηματοδοτείται και εποπτεύεται από την Δ/νση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από το Υπουργείο Εξωτερικών μέσω της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Υ.Δ.Α.Σ), το Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Προστασίας και χορηγούς.

Ιστορικό

Η ΚΛΙΜΑΚΑ αποτελεί εξέλιξη ενός Αστικού Συνεταιρισμού της «ΚΛΙΜΑΞ», που ιδρύθηκε το 1996 στα πρότυπα των Κοι.Σ.Π.Ε, με στόχο την εργασιακή ενσωμάτωση ατόμων που αντιμετώπιζαν ψυχικά και κοινωνικά προβλήματα ή / και ήταν προερχόμενοι από πολιτισμικά ιδιαίτερες ομάδες που βίωναν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Σήμερα

Η ΚΛΙΜΑΚΑ λειτουργεί μονάδες ψυχικής υγείας υπό τη μορφή οικοτροφείων, ξενώνων, προστατευμένων διαμερισμάτων, κινητών μονάδων, και κέντρων ημέρας. Παρέχονται υπηρεσίες πρόληψης, θεραπευτικής αντιμετώπισης και αποκατάστασης των ατόμων που πάσχουν. Με κύριο άξονα τις εξειδικευμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας, η ΚΛΙΜΑΚΑ, αναπτύσσει δράσεις για την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών και των επιπτώσεων του κοινωνικού αποκλεισμού που υφίστανται ευπαθείς ομάδες πληθυσμού καθώς και άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο μέσα από ποικίλες πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις, προγράμματα παροχής συνοδευτικών υποστηρικτικών υπηρεσιών, διακρατικές συνεργασίες, αποστολές ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Η ΚΛΙΜΑΚΑ είναι:

  • Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου
  • Αναγνωρισμένος Μη Κυβερνητικός Οργανισμός (Μ.Κ.Ο)
  • Εγγεγραμμένη στο Ειδικό Μητρώο της Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών (Υ.Δ.Α.Σ) με α/α 103. Η Υ.Δ.Α.Σ είναι υπεύθυνη για την επίσημη βοήθεια της Ελλάδας προς χώρες του αναπτυσσόμενες κόσμου σε ανθρωπιστικό και αναπτυξιακό επίπεδο.
  • Κοινωνικός φορέας εγγεγραμμένος στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που παρέχει υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας (αρ. 09110ΑΕΔ11096084Ν αποφ. Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
  • Εγγεγραμμένος φορέας στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (αρ. 09110ΑΕΔ11096084Ν αποφ. Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)

Δουλεύουμε για την ισότιμη συνύπαρξη των ανθρώπων πέρα από κάθε διάκριση, για το όραμα μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς...
...επειδή η διαφορετικότητα δεν αποτελεί δικαιολογία για τον κοινωνικό αποκλεισμό.

 

Πηγή: http://www.klimaka.org.gr