Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί. Συνεχίζονται επιμορφωτικά σεμινάρια. Δείτε τον απολογισμό του έργου

Πανελλήνιος Σύλλογος Πληροφορικής Δημοσίου (ΠΑΣΥΠΛ)

Διεύθυνση: 
Γλαδστώνος 10, Αθήνα 10677

Ο ΠΑΣΥΠΛ καλύπτει τους εργαζομένους στην Πληροφορική σε Υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΟΤΑ, Νομαρχίες, Νοσοκομεία, ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ και Δημόσιες σχολές, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφάλειας και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

  • Ιδρύθηκε το 1982 (Ν. 1264/82), από πληροφορικούς του Δημοσίου ως Κλαδικός Συνδικαλιστικός Συλλογικός Φορέας (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα). Με αγωνιστική παρουσία 30 χρόνων συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία όπως ακριβώς την ονειρεύτηκαν οι ιδρυτές και τα μέλη του.
  • Η υλοποίηση των στόχων του ΠΑΣΥΠΛ αναδεικνύεται από τις πολύπλευρες δράσεις του, επιστημονικές, ερευνητικές, επιμορφωτικές, πολιτιστικές και αγωνιστικές,  που αφορούν στην βελτίωση και Ανάπτυξη των Πληροφορικών του δημοσίου και ευρύτερα τομέα, στην Δια Βίου κατάρτιση, στην Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων πληροφορικής, στην συμμετοχή του σε εθνικά και διεθνή projects, στην αναδοχή του Πανελλαδικού Δικτύου για την Διάδοση της Ερευνητικής και Τεχνολογικής Γνώσης, στην έκδοση βιβλίων οδηγών και εγχειριδίων για τις Εξειδικευμένες Δεξιότητες Πληροφορικής και ιδιαίτερα στην αγωνιστική δράση του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του.
  • Ο ΠΑΣΥΠΛ λειτουργεί κατόπιν αδείας πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο, για τα πιστοποιητικά Γνώσεων Πληροφορικής και Δεξιοτήτων χειρισμού Η/Υ διεθνώς αναγνωρισμένων φορέων, του μη κερδοσκοπικού Ιδρύματος ECDL Foundation και του κατασκευαστή των εφαρμογών Microsoft & IC3. Από το Μάιο 2003 ο ΠΑΣΥΠΛ αποτελεί μητρικό εξεταστικό κέντρο του Πανεπιστημίου CAMBRIDGE-CIE για τα επαγγελματικά Διπλώματα Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Cambridge  International Diploma in ICT– Career Awards).
  • Η Συλλογική δραστηριότητα του ΠΑΣΥΠΛ μέσω της ομοσπονδίας πληροφορικής, καθιέρωσε σημαντικές πρωτοπόρες διεθνώς κατακτήσεις για τους Έλληνες Πληροφορικούς. Το Επίδομα Πληροφορικής, η ένταξη στα ανθυγιεινά, τα θεσμικά Μέτρα Προστασίας της Υγείας των εργαζομένων στην πληροφορική όπως Μηχανογραφική άδεια, Μειωμένο ωράριο εργασίας, ειδικά μέτρα Προστασίας και Εργονομίας της εργασίας, ειδικά Γυαλιά, ιατρικές Προληπτικές εξετάσεις, ειδική Τεχνική εκπαίδευση και  επιμόρφωση των μελών του, το ιδρυόμενο Επιμελητήριο Πληροφορικής κ.ά.
  • Ο ΠΑΣΥΠΛ εκτιμώντας την επιτακτική ανάγκη εξειδίκευσης και επικαιροποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων των εργαζομένων στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα, μετά από τεχνική ανάλυση εμπειρογνωμόνων, σχεδίασε ένα πλαίσιο Επιμορφωτικών Δράσεων, μέτρων, παρεμβάσεων και πιστοποίησης, με σκοπό την κατάλληλη εφαρμογή, υποστήριξη και διάδοση της χρήσης της Πληροφορικής σε όλο το εύρος δραστηριοτήτων της Δημόσιας Διοίκησης, της Αυτοδιοίκησης, των ΑΕΙ-ΤΕΙ, των Δικαστηρίων καθώς και των κοινωφελών Ιδρυμάτων, Οργανισμών και Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο ΠΑΣΥΠΛ σήμερα, με την συμμετοχή του μέσω των προβλεπόμενων από τον νόμο Συλλογικών Διαπραγματεύσεων Δημοσίου, στοχεύει στην ευρεία χρήση των σύγχρονων ‘εργαλείων’ απλούστευσης της εργασίας και των διαδικασιών, με την διάδοση των εφαρμογών της πληροφορικής και την διάχυση των ωφελημάτων που προσφέρουν οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, για μια άλλη Ελλάδα σε μια Κοινωνία της Πληροφορίας με επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του.

 

Πηγή: http://www.pasypl.gr/